< INAPOI  

CARRARA
VOPSEA DE INTERIOR CU EFECT DE MARMURA

Producator: TRILAK 

efect decorativ de excepţie
creativitate
unicitate
materialul de finisaj pentru spaţii interioare reprezentative

 

Domeniu de utilizare:
Vopseaua CARRARA cu efect de marmură, este o vopsea decorativă, pe bază de dispersii,  pentru interior. Cu ajutorul ei -şi cu mână de lucru experimentată- se pot realiza suprafeţe estetice de excepţie, cu efect de marmură, atât la pereţi cât şi la elemente din lemn. Se recomandă în special pentru realizarea proiectelor arhitecturale deosebite. Pelicula obţinută prin vopsire se poate şlefui, este uşor de curăţat şi permite aerisirea naturală a peretelui.

Sortiment:
Vopsea albă. Se poate colora cu ajutorul pastei colorante AQUACOLOR, în nuanţele dorite. Consultaţi paletarul de culori! Se comercializează în găleţi din material plastic de 2 litri.

Mod de întrebuinţare:
Straturile vechi, deteriorate, de tencuială şi vopsea (cojite, desprinse) se îndepărtează prin raşchetare. După desprăfuire, în vederea uniformizării capacităţii de absorbţie, se recomandă utilizarea grundului de adâncime CEHALIN sau FALFIX. Suprafeţele din lemn se pot trata, după caz, cu soluţii de prevenire şi protecţie LIGNOLIT sau PROLUXPROT. Vopseaua se aplică cu ajutorul gletuitorului din oţel inox. Tehnologia de lucru se poate prezenta (la cerere) solicitanţilor de către personalul specializat al firmei. Efectul decorativ poate fi diversificat prin utilizarea a două vopsele de nuanţe diferite. Ca prim strat se recomandă aplicarea vopselei cu nuanţă mai închisă. După un timp de uscare de cca. 1 oră se poate aplica cel de-al doilea strat, în aşa fel încât să se utilizeze concomitent două nuanţe diferite de vopsea. După un interval de cca. 30 minute, suprafaţa se uniformizează cu un gletuitor din oţel prin mişcări circulare, obţinându-se o suprafaţă lucioasă, foarte netedă (ca oglinda).
După utilizare, uneltele se spală imediat cu apă, deoarece vopseaua uscată se poate îndepărta numai cu diluanţi agresivi. Suprafaţa vopselei rămase în ambalaj se netezeşte, se acoperă cu folie şi se închide cu grijă vasul. Înainte de reîntrebuinţare, se îndepărtează pelicula întărită formată la suprafaţa vopselei.

 

Caracteristici calitative:

 

Diluabilitate: la nevoie cu max. 1% apă
Consum specific: 0,15-0,30 l/m2
Termen de garanţie: 2 ani, în condiţii de depozitare la 5-25°C
PERICOL DE ÎNGHEŢ !
Timp de uscare la 23°C: 2 ore
Densitate la 23°C: 1,90-2,10 g/cm3, funcţie de culoare
Conţinut de substanţe nevolatile: min. 73% (120 °C, 2 ore)
Rezistenţa la difuzia vaporilor: 2,086 x 106 m2hPa/kg (320 µm)
Norme de prevenirea şi stingerea incendiului: grad IV de inflamabilitate
INFLAMABILITATE MODERATĂ !
Compoziţie: material de umplutură, apă, liant pe bază de dispersii
Conţinut de substanţe toxice: etilen-glicol: 0-1%, etil-diglicol: 0-1%

 

Norme de securitate:

S2 A se păstra în locuri inaccesibile copiilor

Ca efect al mişcărilor continentale ale Pământului, cu cca. 100 milioane de ani în urmă, zona în care se află Carrara s-a ridicat deasupra nivelului mării, ieşind la iveală stânci de marmură de o frumuseţe uimitoare.