< INAPOI  

HERA GLETTFIX
GRUND DE IMPREGNARE PENTRU GLETURI EXTERIOARE

Producator: TRILAK

pentru suprafeţe gletuite cu ipsos
economic
măreşte rezistenţa tencuielii
împiedică formarea petelor în urma vopsirii şi asigură buna aderenţă a vopselei la stratul suport
îmbunătăţeşte aderenţa, măreşte rezistenţa tencuielii

 

Domeniu de utilizare:
Se utilizează în special pentru impregnarea suprafeţelor interioare din glet de ipsos, respectiv a suprafeţelor de tencuieli poroase, cu rezistenţa scăzută. În urma utilizării grundului de impregnare, creşte rezistenţa suprafeţelor de tencuială, suprafeţele vechi devenind apte pentru aplicarea diferitelor vopsele.
Se utilizează la suprafeţe pe care urmează să fie aplicate tencuieli sintetice, vopsele  pe bază de dispersii apoase sau de răşini sintetice, respectiv vopsele de interior şi de exterior pe bază de diluanţi (pentru exterior: MODAKRIL, CEHALIN, HERA EXTERIOR, VOPSEA DE SOCLU TRILAK, UNITOP, pentru interior:  HERA, DISZPERZIT, BELLA UNO, VOPSEA PENTRU BETON TRILAK, etc.). Reduce puterea de absorbţie a suprafeţelor pe care se aplică, respectiv uniformizează capacitatea de absorbţie a stratului suport, împiedicând astfel formarea petelor. Favorizează aderenţa vopselei la stratul suport, asigurând tototdată aerisirea naturală a acestuia.

 

Sortiment:
Este un produs incolor, care se usucă repede. Se comercializează în ambalaje de 5 şi  20 litri.

Mod de întrebuinţare:
Suprafeţele de tencuieli deteriorate (cojite, exfoliate, desprinse) se înlătură prin raşchetare şi apoi periere. Premergător operaţiei de impregnare, se repară defectele tencuielii, apoi suprafeţele se curăţă şi desprăfuiesc. Produsul se livrează gata preparat, dar în cazul aplicării lui pe suprafeţe cu absorbţie redusă, se poate dilua cu apă în proporţie de max. 1:1. Este foarte important ca absorbţia suprafeţei suport să fie determinată corect. Pentru aceasta se vor face probe de diluare a produsului până când, aplicat pe stratul suport, grundul intră complet în porii suprafeţei şi nu formează o peliculă lucioasă la exteriorul acesteia. În cazul în care s-a format totuşi o peliculă lucioasă, aceasta se îndepărtează prin şlefuire. 
Impregnarea se execută cu bidineaua, prin frecare intensivă, pentru ca grundul să intre adânc în porii suprafeţei. Nu se recomandă executarea acestei operaţii prin pulverizare. Următoarea fază de lucru (vopsirea) poate fi începută numai după uscarea completă a suprafeţei.  După terminarea lucrului uneltele se curăţă imediat cu apă.

 

Caracteristici calitative:

Diluabilitate: cu apă, în proporţie de max. 1:1
Rentabilitate: 4-12 m2/l
Termen de garanţie: 2 ani, în condiţii de depozitare la 5-25°C
Mod de aplicare: cu bidineaua, care după terminarea lucrului se spală imediat cu apă
Timp de uscare la 23°C: 2-3 ore
Densitate la 23°C: min. 1,00 g/cm3
Conţinut de substanţe nevolatile: min. 12%, (120 °C, 2 ore)
Structură: grund pe bază de dispersii de copolimeri (stirol-acrilaţi )
Compoziţie: apă, liant pe bază de dispersii, materiale auxiliare
Conţinut de substanţe toxice: -
Norme de prevenirea şi stingerea incendiului: grad IV de inflamabilitate

 

Norme de securitate:

S2 A se păstra în locuri inaccesibile copiilor
S24/25 A se evita contactul cu pielea şi cu ochii