< INAPOI  

HERA LATEX KOLOR
VOPSEA DE INTERIOR CU LUCIU DE MATASE

Producator: TRILAK

calitate latex
efect de mătase
în mii de culori moderne
rentabilitate ridicată
 

 

Domeniu de utilizare:
Se utilizează pentru vopsirea suprafeţelor interioare, noi sau vopsite anterior cu alte vopsele pe bază de dispersii, din beton, gipscarton, azbociment, tapet, tapet cu fibre de sticlă, lemn, etc. Pelicula obţinută este estetică şi uşor de curăţat. Prin aplicarea corectă a vopselei (atenţie îndeosebi la nuanţele închise !) se poate evita fenomenul de formarea petelor. Denumirea de latex defineşte un conţinut ridicat de liant şi o calitate de excepţie. Este permeabilă la aer şi vapori de apă, permite aerisirea naturală a peretelui.

Sortiment:
Se comercializează în ambalaje metalice de 1, 5 şi 15 litri. Din cele 6 culori de bază, cu ajutorul instalaţiei de mixare a culorilor TRILAK se pot obţine peste 2000 de nuanţe.

Mod de întrebuinţare:
În cazul suprafeţelor noi de tencuială sau var, a suprafeţelor gletuite cu glet de interior  sau cu ipsos, respectiv a suprafeţelor cu capacitate mare de absorbţie, pentru preântâmpinarea formării petelor, se recomandă tratarea cu grund HERA GLETFIX sau grund de adâncime HERA SUPERFIX.
Straturile vechi, deteriorate, de tencuială şi vopsea (cojite, desprinse) se îndepărtează prin raşchetare. Straturile de vopsea cu conţinut de clei trebuie de asemenea înlăturate. Eventualele defecte ale tencuielii se corectează cu chit sau cu glet de interior. Se execută gletuirea în modul obişnuit.
În cazul utilizării culorilor închise, întreaga suprafaţă care urmează a fi vopsită, se impregnează cu grund de adâncime HERA SUPERFIX.
Înaintea începerii vopsirii propriu-zise, suprafeţele se umezesc cu apă. Pe suprafaţa astfel pregătită se poate aplica vopseaua HERA LATEX KOLOR, amestecată bine în prealabil, în 2-3 straturi, funcţie de calitatea suprafeţei.  Vopsitoria se poate executa cu pensula, cu rola, sau prin pulverizare.
Important !
Se recomandă folosirea uneltelor de calitate, de mărime medie, cu lungimea părului cât mai mică.
Vopsirea colţurilor şi muchiilor trebuie executată concomitent cu vopsirea suprafeţelor mari.
După terminarea vopsitoriei, spaţiul se va aerisi treptat.
Culorile, când sunt aplicate pe suprafaţa de perete sunt percepute diferit faţă de cele din paletar. Percepţia culorilor este influenţată de iluminat, de ambianţa de culori în care sunt prezente, şi chiar de mărimea suprafeţei vopsite.
Straturile succesive de vopsea se pot aplica la intervale de min. 2 ore (timp de uscare).
Pe parcursul executării vopsitoriei, temperatura vopselei şi a stratului suport trebuie să fie min. +5º.
După întrebuinţare, uneltele, respectiv petele se spală imediat cu apă, deoarece vopseaua uscată se poate îndepărta numai cu diluanţi agresivi (de exemplu nitrodiluant).

 

Caracteristici calitative:

Diluabilitate: la nevoie cu max 5% apă pentru primul strat, nediluat pentru  straturile 2-3. La culori închise nu se recomandă deloc diluarea.
Rentabilitate: 8-10 m2/l /strat
Termen de garanţie: 2 ani, în condiţii de depozitare la 5-25°C.
PERICOL DE ÎNGHEŢ !
Timp de uscare la 23°C: 4 ore
Timp de reaplicare la 23°C: 4 ore
Densitate la 23°C: 1,10-1,30 g/cm3
Conţinut de substanţe nevolatile: min. 50%, (120 °C, 2 ore)
Norme de prevenirea şi stingerea incendiului: grad IV de inflamabilitate
INFLAMABILITATE MODERATĂ !
Mod de aplicare: cu pensula, rola sau prin pulverizare
Compoziţie: liant pe bază de dispersii, apă, pigmenţi, material de umplutură
Conţinut de substanţe toxice: butil-glicol: max. 0,8%

 

Norme de securitate:

S2 A se păstra în locuri inaccesibile copiilor
S23 A nu se inspira vaporii care se produc în timpul lucrului
S24/25 A se evita contactul cu pielea şi cu ochii