< INAPOI  

HERA LATEX
VOPSEA DE INTERIOR

Producator: TRILAK 

rezistentă la spălare şi frecare
permeabilă la aer şi vapori
capacitate excepţională de acoperire
vopsea cu capacitate excepţională de acoperire, rezistentă la spălare şi frecare,
ecologică

 

Domeniu de utilizare:
Datorită capacităţii sale excelente de acoperire, se poate utiliza chiar şi într-un singur strat, o fază de lucru fiind astfel eliminată. Celălalt avantaj constă în rezistenţa foarte bună la spălare, fiind astfel o vopsea igienică, utilizabilă cu succes în bucătării, camere pentru copii, etc. Permite aerisirea naturală a peretelui, fiind permeabilă la aer şi vapori. Se poate utiliza numai la interior.

Mod de întrebuinţare:
Straturile vechi, deteriorate, de tencuială şi vopsea (cojite, desprinse) se îndepărtează prin raşchetare. Eventualele defecte ale tencuielii se corectează cu chit profesionist UNIKITT  sau cu glet de interior TRIGLETT. Se execută gletuirea în modul obişnuit. În cazul suprafeţelor noi de tencuială sau var, a celor cu capacitate mare de absorbţie, respectiv a suprafeţelor gletuite uzate, pentru preîntâmpinarea formării petelor, se recomandă tratarea cu grund GLETTFIX sau grund de adâncime FALFIX.
Înaintea începerii vopsirii propriu-zise, suprafeţele se umezesc cu apă. Pe suprafaţa astfel pregătită se poate aplica vopseaua MERKUR, în 1-2 straturi, funcţie de calitatea suprafeţei.  Vopsitoria se poate executa cu pensula, cu rola, sau prin pulverizare. Pentru primul strat, vopseaua se poate dilua cu 8-10% apă, iar pentru cel de-al doilea strat- cu 6-8% apă. În cazul suprafeţelor cu capacitate mare de absorbţie procentul de diluare trebuie mărit. Straturile succesive de vopsea se pot aplica la intervale de min. 2 ore (timp de uscare). Pentru obţinerea de nuanţe pastel, diferite de culorile de bază, vopseaua se poate colora cu pasta colorantă AQUAKOLOR. În cazul utilizării vopselelor colorate, pentru evitarea formării petelor, se recomandă impregnarea suprafeţei gletuite cu grund de adâncime FALFIX.
După întrebuinţare, uneltele, respectiv petele se spală imediat cu apă, deoarece vopseaua uscată se poate îndepărta numai cu diluanţi agresivi (de exemplu nitrodiluant).
După terminarea lucrului, găleata cu vopseaua rămasă se închide.

 

Caracteristici calitative:

Diluabilitate: cu max. 10% apă pentru primul strat
Rentabilitate: 13-17 m2/l în două straturi
Termen de garanţie: 2 ani, în condiţii de depozitare la 5-25°C.
PERICOL DE ÎNGHEŢ !
Timp de uscare la 23°C: 2 ore
Timp de reaplicare la 23°C: min. 2 ore
Densitate la 23°C: 1,55-1,65 g/cm3
Conţinut de substanţe nevolatile: min. 60% (la 120ºC, 2 ore)
Rezistenţa la difuzia vaporilor: 5,9 x 105 m2sPa/kg
Norme de prevenirea şi stingerea incendiului: grad IV de inflamabilitate
INFLAMABILITATE MODERATĂ !
Compoziţie: material de umplutură, apă, pigment, liant pe bază de dispersii
Conţinut de substanţe toxice: -

 

Norme de securitate:

S2 A se păstra în locuri inaccesibile copiilor
S23 A nu se inspira vaporii care se produc în timpul lucrului
S24/25 A se evita contactul cu pielea şi cu ochii