< INAPOI  

MODAKRIL COLOR
VOPSEA DE FATADA

Producator: TRILAK 

cea mai populară vopsea de faţadă
rezistentă la intemperii
estetică
“ascunde” neregularităţile suprafeţei
vopsea de faţadă cu rezistenţă excelentă la intemperii, universal utilizabilă, culoare durabilă în timp
 “ascunde” micile neregularităţi ale suprafeţei suport, rezultând o peliculă deosebit de estetică
 

 

Domeniu de utilizare:
Este o vopsea multilaterală, utilizabilă pentru vopsirea faţadelor şi pereţilor, respectiv a diferitelor suprafeţe interioare şi exterioare din mortar de var sau ciment, beton, azbociment sau ipsos. Are capacitate mare de acoperire şi umplere. Pelicula obţinută este permeabilă la vapori de apă, este rezistentă la intemperii şi îşi păstrează culoarea timp îndelungat.

Sortiment:
Vopsea mată.  Se comercializează în ambalaje metalice de 5 şi 15 litri. Din cele 3 culori de bază se pot obţine peste o mie de nuanţe cu ajutorul instalaţiei de mixare a culorilor TRILAK.

Mod de întrebuinţare:
Suprafeţe noi : Suprafeţele noi, nevopsite, se desprăfuiesc, după care se impregnează cu grund de adâncime CEHALIN sau HERA GLETFIX, în vederea uniformizării capacităţii de absorbţie. După aceasta, se corectează eventualele mici defecte ale suprafeţei, cu chit de netezire DEKO sau chit pulbere de exterior DEKO. Suprafeţele chituite se impregnează din nou cu grund de adâncime CEHALIN sau HERA GLETFIX, în vederea evitării formării petelor.
Suprafeţe vechi : Se înlătură prin raşchetare straturile deteriorate de tencuială sau vopsea (cojite, desprinse), se repară defectele tencuielii, se desprăfuiesc suprafeţele şi se impregnează cu grund de adâncime CEHALIN sau HERA GLETFIX. Fisurile şi neregularităţile mai mici ale suprafeţelor se corectează cu chit de netezire DEKO sau chit de exterior DEKO. După chituire se recomandă repetarea impregnării cu grund de adâncime CEHALIN sau HERA GLETFIX.
Pe suprafeţele astfel pregătite se poate aplica vopseaua de faţadă MODAKRIL KOLOR, bine amestecată în prealabil, în două straturi, cu pensula, rola sau prin pulverizare. Straturile succesive se pot aplica la interval de cca. 4 ore (timp de uscare).
IMPORTANT !
Aplicarea celor două straturi, de grosimi corespunzătoare este necesară şi pentru asigurarea rezistenţei la intemperii timp cât mai îndelungat.
Vopseaua se poate aplica la temperaturi ale aerului şi suprafeţei cuprinse între +5ºC-+30ºC.
Nu se recomandă executarea lucrărilor de vopsire sub soare arzător, deorece uscarea prea rapidă micşorează aderenţa vopselei la stratul suport. De asemenea, nu se recomandă nici vopsirea pe timp de ploaie, cer puternic înnorat sau la umidităţi mari ale aerului.
Pentru vopsirea câmpurilor mari, vizibile în ansamblu, se recomandă utilizarea vopselei cu aceeaşi dată de fabricaţie.
Culorile, când sunt aplicate pe suprafaţa de perete sunt percepute diferit faţă de cele din paletar. Percepţia culorilor este influenţată de iluminat, de ambianţa de culori în care sunt prezente, şi chiar de mărimea suprafeţei vopsite. Suprafeţele mari reliefează mai bine culoarea.
După întrebuinţare uneltele, respectiv petele se spală imediat cu apă, deoarece vopseaua uscată se poate îndepărta numai cu diluanţi agresivi (de exemplu nitrodiluant).

 

Caracteristici calitative:

Diluabilitate: la nevoie cu max. 5% apă
Consum specific:

  1. pentru exterior: 0,8-1 kg/m2/strat, respectiv 1,5-1,8 m2/l/strat
  2. pentru interior: 0,5-0,6 kg/m2/strat, respectiv 2,5-3,0 m2/l/strat

Termen de garanţie: 2 ani, în condiţii de depozitare la 5-25°C
PERICOL DE ÎNGHEŢ !
Timp de uscare la 23°C: max. 4 ore
Timp de reaplicare la 23°C: min. 4 ore
Densitate la 23°C: 1,50-1,70 g/cm3 (funcţie de culoare)
Conţinut de substanţe nevolatile: min. 70% (în condiţii de depozitare la 5-25°C)
Rezistenţa la difuzia vaporilor: 2,13 x 106 m2sPa/g
Structură: vopsea pe bază de dispersie apoasă de copolimeri acrilaţi
Norme de prevenirea şi stingerea incendiului: grad IV de inflamabilitate
Compoziţie: material de umplutură, liant pe bază de dispersii, apă, pigmenţi
Conţinut de substanţe toxice: etilen-glicol: 0-2%

 

Norme de securitate:

S2 A se păstra în locuri inaccesibile copiilor
S23 A nu se inspira vaporii care se produc în timpul lucrului
S24/25 A se evita contactul cu pielea şi cu ochii