< INAPOI  

TRIKOLOR AQUA
TRIKOLOR AQUA

 

utilizare universală
uscare rapidă
nu curge
vopsea acrilică mată, diluabilă cu apă
utilizabilă universal, nu curge

 

Domeniu de utilizare:
Se utilizează universal pentru vopsirea suprafeţelor interioare şi exterioare grunduite în prealabil, din lemn (balustrăzi, împrejmuiri, mobilier de grădină, etc), respectiv din metal. Pelicula obţinută rezistă bine la intemperii, este mată, deosebit de elastică şi estetică.

Sortiment:
Vopsea în culorile: alb, ocru, roşcat, maro, verde, gri, negru. Se comercializează în ambalaje metalice de 1 şi 5 litri.

Mod de întrebuinţare:
Suprafeţele noi, uscate, din lemn sau înlocuitori de lemn (plăci din fibre lemnoase, plăci din aşchii lemnoase, etc), se şlefuiesc şi se desprăfuiesc, după care se impregnează cu GRUND PENTRU LEMN TRILAK sau ULEI DE IN SICATIVAT TRILAK. Suprafeţele exterioare din lemn şi cele expuse la umezeală, se tratează cu soluţii de prevenire, respectiv protecţie PROLUXPROT sau LIGNOLIT, după care capacitatea de absorbţie rămasă se reduce prin impregnarea cu GRUND PENTRU LEMN TRILAK sau ULEI DE IN SICATIVAT TRILAK. Neregularităţile suprafeţelor se corectează cu chit GRUND PENTRU ADÂNCITURI TRILAK. Ca strat intermediar se recomandă utilizarea grundului TRINAT UNIVERSAL. 
Pentru uniformizarea capacităţii de absorbţie a suprafeţelor de perete, acestea se tratează cu grund de adâncime CEHALIN sau FALFIX.
Suprafeţele metalice din oţel sau fier se dezoxidează şi degresează în prealabil, după care se grunduiesc cu grund anticoroziv TRINAT în două straturi, urmate de un strat intermediar de VOPSEA INTERMEDIARĂ PE BAZĂ DE MICĂ TRILAK.
Pe suprafeţele astfel pregătite, se poate aplica (după o amestecare prealabilă) vopseaua TRIKOLOR AQUA, în 2-3 straturi, cu pensula, rola sau prin pulverizare. Straturile succesive se pot aplica la interval de min. 4 ore (timp de uscare).
După întrebuinţare, uneltele, respectiv petele se spală imediat cu apă, deoarece vopseaua uscată se poate îndepărta numai cu diluanţi agresivi (de exemplu nitrodiluant). După terminarea lucrului, vasul se închide cu grijă.

 

Caracteristici calitative:

Diluabilitate: cu max. 5% apă
Rentabilitate: 8-10 m2/l/strat
Termen de garanţie: 1 an, în condiţii de depozitare la 5-25°C
PERICOL DE ÎNGHEŢ !
Timp de uscare la 23°C: 4 ore
Timp după care se poate vopsi la 23°C: 4 ore
Densitate la 23°C: 1,02-1,19 g/cm3
Conţinut de substanţe nevolatile: 12-30%, funcţie de culoare (120 °C, 2 ore)
Norme de prevenirea şi stingerea incendiului: grad IV de inflamabilitate
INFLAMABILITATE MODERATĂ !
Compoziţie: apă, pigment, liant pe bază de dispersii, material de umplutură
Conţinut de substanţe toxice: -

 

Norme de securitate:

S2 A se păstra în locuri inaccesibile copiilor
S23 A nu se inspira vaporii care se produc în timpul lucrului
S24/25 A se evita contactul cu pielea şi cu ochii