< INAPOI  

TRIKOLOR
EMAIL MAT

 

pentru lemn şi metal
rezistă la intemperii
modern
vopsea email mată, rezistentă la intemperii, cu capacitate mare de întindere

 

Domeniu de utilizare:
Se utilizează universal pentru vopsirea suprafeţelor interioare şi exterioare grunduite în prealabil, din lemn (de exemplu: uşi, ferestre, balustrăzi, case din lemn, obloane, mobilier de grădină, etc), din metal (ţevi, împrejmuiri, etc.), respectiv de perete. Pelicula obţinută rezistă bine la intemperii, este mată, deosebit de dură, dar în acelaşi timp elastică.

Sortiment:
Vopsea email mată, în culorile: alb, gri, negru, galben, crem, ocru, maron, verde, albastru, mov, roşcat şi roşu. Se comercializează în ambalaje metalice de 1, 5 şi 20 litri.

Mod de întrebuinţare:
Suprafeţele noi, uscate, din lemn sau înlocuitori de lemn (plăci din fibre lemnoase, plăci din aşchii lemnoase, etc), se şlefuiesc şi se desprăfuiesc, după care se impregnează cu GRUND PENTRU LEMN TRILAK sau ULEI DE IN SICATIVAT TRILAK. Suprafeţele exterioare din lemn şi cele expuse la umezeală, se tratează cu soluţii de prevenire, respectiv protecţie PROLUX PROT sau LIGNOLIT, după care capacitatea de absorbţie rămasă se reduce prin impregnarea cu GRUND PENTRU LEMN TRILAK sau ULEI DE IN SICATIVAT TRILAK. Neregularităţile suprafeţelor se corectează cu chit profesionist  TRINAT sau UNIKITT.
Pentru uniformizarea capacităţii de absorbţie a suprafeţelor de perete, acestea se tratează cu grund de adâncime CEHALIN sau GRUND PENTRU LEMN TRILAK.
Suprafeţele metalice în prealabil dezoxidate şi degresate, cu grad de curăţire minim ST3, sau cele din metale uşoare (aluminiu, zinc, oţel zincat) grunduite cu WASH PRIMER, se grunduiesc cu grund anticoroziv TRINAT.
După pregătirile descrise anterior, suprafeţele din lemn sau perete se desprăfuiesc, după care se grunduiesc cu grund TRINAT UNIVERSAL, în 1-2 straturi. Pentru suprafeţe metalice de interior, ca strat intermediar se utilizează grundul TRINAT UNIVERSAL, iar pentru suprafeţe din exterior se utilizează VOPSEA INTERMEDIARĂ PE BAZĂ DE MICĂ. În general sunt necesare două straturi de grund numai pentru suprafeţele exterioare. Straturile succesive de grund se pot aplica la interval de min. 16 ore (timp de uscare). În cazul lucrărilor foarte pretenţioase se recomandă şlefuirea stratului de grund, în stare uscată.
Pe suprafeţele astfel pregătite, (la nevoie şlefuite şi desprăfuite), se poate aplica vopseaua email TRIKOLOR, diluată la consistenţa necesară cu DILUANT SINTETIC TRILAK, cu pensula, rola sau prin pulverizare.
Pentru a se obţine o peliculă mată uniformă, înainte de întrebuinţare, vopseaua email trebuie amestecată bine.

 

Caracteristici calitative:

Diluabilitate: cu diluanţi pe bază de benzină (DILUANT SINTETIC TRILAK)
Rentabilitate: 10-12m2/l, într-un strat (funcţie de calitatea suprafeţei şi modul de aplicare)
Termen de garanţie: 2 ani, în condiţii de depozitare la 5-25°C
Timp de uscare la 23°C: 24 ore
Timp după care se poate vopsi la 23°C: 24 ore
Densitate la 23°C: 1,14-1,34 g/cm3
Conţinut de substanţe nevolatile: 65-73% (120 °C, 2 ore)
Structură: vopsea pe bază de răşini alchidice
Norme de prevenirea şi stingerea incendiului: grad II de inflamabilitate
PERICOL DE FOC ŞI EXPLOZIE !
Compoziţie: solvenţi, răşini sintetice, pigmenţi
Conţinut de substanţe toxice: white spirit: 150/200: 25-35%

 

Norme de securitate:

R10 Inflamabilitate redusă
R52 Dăunează organismelor apelor
S1/2 A se păstra în locuri inaccesibile copiilor, închise
S23 A nu se inspira vaporii care se produc în timpul lucrului
S24/25 A se evita contactul cu pielea şi cu ochii
S29 A nu se deversa în reţeaua de canalizare
S46 În cazul înghiţirii produsului se va consulta imediat medicul, cu prezentarea ambalajului sau a etichetei de pe ambalaj
S51 Utilizabil numai în spaţii bine aerisite