< INAPOI  

TRINAT PLUS
EMAIL LUCIOS

 

tixotrop
capacitate mare de întindere
rentabil
vopsea email pentru suprafeţe interioare şi exterioare din lemn, metal şi perete,
cu peliculă groasă, dură, cu luciu ridicat,
uscare rapidă, capacitate mare de întindere, rezistenţă foarte bună la intemperii

 

Domeniu de utilizare:
Se utilizează pentru vopsirea suprafeţelor interioare şi exterioare grunduite în prealabil, din lemn (de exemplu: uşi, ferestre, mobilier, etc), şi din metal (ţevi, împrejmuiri, etc.), respectiv pentru suprafeţe interioare de perete (case de scări, şcoli, etc.). Pelicula obţinută rezistă timp îndelungat la intemperii, păstrându-şi nealterate culoarea şi luciul. Se aplică cu uşurinţă, nu curge nici pe suprafeţe verticale.

Sortiment:
Vopsea email albă, lucioasă. Se comercializează în ambalaje metalice de 1 şi 5 litri.

Mod de întrebuinţare:
Suprafeţele interioare din lemn sau înlocuitori de lemn (plăci din fibre lemnoase, plăci din aşchii lemnoase, etc), se şlefuiesc în stare uscată, după care se desprăfuiesc, se curăţă de resturi de impurităţi şi se impregnează cu GRUND PENTRU LEMN TRILAK sau ULEI DE IN SICATIVAT TRILAK. Suprafeţele exterioare din lemn şi cele expuse la umezeală, se tratează cu soluţii de prevenire, respectiv protecţie LIGNOPROT sau LIGNOLIT, după care capacitatea de absorbţie rămasă se reduce prin impregnarea cu GRUND PENTRU LEMN TRILAK sau ULEI DE IN SICATIVAT TRILAK. Neregularităţile suprafeţelor se corectează cu CHIT PENTRU ADÂNCITURI TRILAK, chit profesionist TRINAT sau UNIKITT, respectiv cu FILLING UP.
Suprafeţele interioare de perete se impregnează cu grund de adâncime CEHALIN sau GRUND PENTRU LEMN TRILAK.
Suprafeţele metalice din oţel sau fier se dezoxidează şi degresează în prealabil, după care se grunduiesc cu grund anticoroziv TRINAT. Suprafeţele din aluminiu sau metale zincate se degresează după care se grunduiesc cu WASH PRIMER.
După pregătirile descrise anterior, se desprăfuiesc suprafeţele şi se grunduiesc cu grund profesionist TRINAT sau grund TRINAT UNIVERSAL, în 1-2 straturi (strat intermediar în cazul suprafeţelor metalice).
Pe suprafeţele astfel grunduite, (la nevoie) şlefuite şi desprăfuite, se poate aplica vopseaua email lucioasă TRINAT PLUS, în 1-2 straturi, cu pensula sau rola.
Vopseaua nu necesită diluare, consistenţa adecvată aplicării se obţine prin simpla amestecare prealabilă.  Avantajul deosebit al produsului este că, spre deosebire de alte vopsele email clasice, nu curge nici pe suprafeţe verticale, chiar dacă este aplicat în straturi mai groase. Pe suprafeţe orizontale formează o peliculă strălucitoare, groasă.
În cazul lucrărilor de renovare, suprafeţele vopsite anterior cu vopsele de ulei sau emailuri pe bază de răşini de ulei, se şlefuiesc, se degresează şi se desprăfuiesc, după care se pot vopsi cu email lucios TRINAT PLUS. Pentru reparaţiile acestor suprafeţe se utilizează produsele descrise mai sus (CHIT PENTRU ADÂNCITURI TRILAK chit profesionist TRINAT sau UNICHITT, chit FILLING UP, grund TRINAT UNIVERSAL, grund profesionist TRINAT).
Înainte de întrebuinţare se îndepărtează pelicula întărită de la suprafaţa vopselei din ambalaj şi se amestecă bine vopseaua.

 

Caracteristici calitative:

Diluabilitate: cu benzină sau diluanţi pe bază de benzină (DILUANT SINTETIC TRILAK)
Rentabilitate: 13-15m2/l (funcţie de calitatea suprafeţei şi modul de aplicare)
Termen de garanţie: 2 ani, în condiţii de depozitare la 5-25°C
Timp de uscare la 23°C: uscare parţială (până la neaderenţa prafului): 5 ore, uscare completă : 24 ore
Timp după care se poate vopsi la 23°C: 24 ore
Densitate la 23°C: 1,15-1,17 g/cm3
Conţinut de substanţe nevolatile: 68-70% (120 °C, 2 ore)
Structură: vopsea email pe bază de răşini alchidice
Norme de prevenirea şi stingerea incendiului: grad II de inflamabilitate
PERICOL DE FOC ŞI EXPLOZIE !
Compoziţie: solvenţi, răşini sintetice, pigmenţi
Conţinut de substanţe toxice: white spirit: 150/200: 25-30%

 

Norme de securitate:

R10 Inflamabilitate redusă
R52 Dăunează organismelor apelor
S1/2 A se păstra în locuri inaccesibile copiilor, închise
S23 A nu se inspira vaporii care se produc în timpul lucrului
S24/25 A se evita contactul cu pielea şi cu ochii
S29 A nu se deversa în reţeaua de canalizare
S46 În cazul înghiţirii produsului se va consulta imediat medicul, cu prezentarea ambalajului sau a etichetei de pe ambalaj
S51 Utilizabil numai în spaţii bine aerisite