< INAPOI  

TRINAT RAPID
GRUND

 

se usucă foarte rapid
pentru interior şi exterior
grund cu uscare rapidă, pentru suprafeţe interioare şi exterioare din lemn, perete, beton, metal

 

Domeniu de utilizare:
Se utilizează pentru grunduirea suprafeţelor interioare şi exterioare din lemn (uşi, ferestre, mobilier), sau a altor suprafeţe impregnate din lemn sau perete. Se poate utiliza şi ca vopsea intermediară pentru suprafeţe metalice, după grunduirea prealabilă cu grund anticorozive TRINAT sau AQUAKORR. Se aplică uşor cu pensula sau rola, dar şi prin pulverizare (după o diluare adecvată). Nu conţine metale toxice grele, nu dăunează sănătăţii.

Sortiment:
Grund de culoare albă. Se comercializează în ambalaje metalice de 0.75 şi 20 litri.

Mod de întrebuinţare:
Pregătirea suprafeţelor din lemn: Se şlefuieşte suprafaţa uscată de lemn sau din înlocuitori de lemn, după care se desprăfuieşte şi se curăţă de resturi de impurităţi. Suprafeţele exterioare din lemn şi cele expuse la umezeală se tratează cu soluţii de prevenire, respectiv protecţie LIGNOPROT sau LIGNOLIT. În cazul suprafeţelor interioare din lemn impregnarea se face cu GRUND PENTRU LEMN TRILAK sau ULEI DE IN SICATIVAT TRILAK. Neregularităţile suprafeţelor se corectează cu chit profesionist  TRINAT.
Pregătirea suprafeţelor de pereţi: Pentru uniformizarea capacităţii de absorbţie a peretelui, se tratează suprafeţele cu grund de adâncime CEHALIN sau FALFIX. Neregularităţile suprafeţelor se corectează cu chit profesionist UNIKITT sau TRINAT.
Pregătirea suprafeţelor metalice: După dezoxidarea şi degresarea prealabilă (grad de curăţire ST3), suprafeţele se grunduiesc cu grund anticoroziv TRINAT sau AQUAKORR. Suprafeţele din aluminiu, oţel zincat se degresează şi se tratează cu WASH PRIMER, în vederea favorizării aderenţei vopselelor. Neregularităţile suprafeţelor în grosime de cca 0,2 mm, se corectează cu chit profesionist TRINAT, cele mai mari cu FILLING UP.
Înainte de aplicare, grundul se amestecă bine, apoi se diluează la consistenţa adecvată modului de aplicare. Grundul se aplică cu pensula, cu rola sau prin pulverizare. În cazul suprafeţelor metalice exterioare, pentru mărirea durabilităţii peliculei, se recomandă aplicarea peste grund a unui strat de vopsea intermediară PE BAZĂ DE MICĂ TRILAK.
După uscare, suprafaţa grunduită se şlefuieşte cu uşurinţă. După desprăfuire, se poate trece la vopsirea cu email TRINAT RAPID.
După terminarea lucrului, uneltele se curăţă cu diluanţi.

 

Caracteristici calitative:

Diluabilitate: cu diluanţi pe bază de benzină (DILUANT SINTETIC TRILAK)
Rentabilitate: 10-12m2/kg, într-un strat
Termen de garanţie: 1 an, în condiţii de depozitare la 5-25°C
Timp de uscare la 23°C: 7 ore
Timp după care se poate vopsi la 23°C: 7 ore
Densitate la 23°C: 1,35-1,45 g/cm3
Conţinut de substanţe nevolatile: min. 70% (120 °C, 2 ore)
Structură: grund cu lianţi pe bază de răşini alchidice modificate
Norme de prevenirea şi stingerea incendiului: grad II de inflamabilitate
PERICOL DE FOC ŞI EXPLOZIE !
Compoziţie: solvenţi, răşini sintetice, pigmenţi
Conţinut de substanţe toxice: white spirit: 150/200: 25-30%

 

Norme de securitate:

R10 Inflamabilitate redusă
S1/2 A se păstra în locuri inaccesibile copiilor, închise
S23 A nu se inspira vaporii care se produc în timpul lucrului
S24/25 A se evita contactul cu pielea şi cu ochii
S46 În cazul înghiţirii produsului se va consulta imediat medicul, cu prezentarea ambalajului sau a etichetei de pe ambalaj
S51 Utilizabil numai în spaţii bine aerisite