< INAPOI  

TRINAT
GRUND UNIVERSAL

 

calitate profesională
capacitate excelentă de întindere, umplere şi acoperire
grund cu capacitate de întindere şi umplere foarte bună, cu uscare rapidă
utilizare universală

 

Domeniu de utilizare:
Se utilizează pentru grunduirea suprafeţelor interioare şi exterioare din lemn (uşi, ferestre, mobilier), respectiv a suprafeţelor interioare de perete. Se poate utiliza şi ca vopsea intermediară pentru suprafeţe metalice, după grunduirea prealabilă cu grund anticoroziv TRINAT. Se aplică uşor cu pensula sau rola, dar şi prin pulverizare (după o diluare adecvată). După uscare se şlefuieşte cu uşurinţă. Nu curge nici pe suprafeţe verticale. Nu conţine metale toxice grele, nu dăunează sănătăţii.

Sortiment:
Grund în culorile: alb, gri, negru, galben, maro, verde, albastru, roşu. Se comercializează în ambalaje metalice de 0.75, 2.5, 5 şi 20 litri.

Mod de întrebuinţare:
Pregătirea suprafeţelor din lemn: Se şlefuieşte suprafaţa uscată de lemn sau din înlocuitori de lemn, după care se desprăfuieşte şi se curăţă de resturi de impurităţi. Suprafeţele exterioare din lemn şi cele expuse la umezeală se tratează cu soluţii de prevenire, respectiv protecţie LIGNOPROT sau LIGNOLIT. Capacitatea de absorbţie rămasă se reduce prin impregnarea cu GRUND PENTRU LEMN TRILAK sau ULEI DE IN SICATIVAT TRILAK. În cazul suprafeţelor interioare din lemn este suficientă impregnarea cu GRUND PENTRU LEMN TRILAK sau ULEI DE IN SICATIVAT TRILAK. Neregularităţile suprafeţelor se corectează cu chit profesionist UNIKITT sau TRINAT, respectiv cu FILLING UP.
Pregătirea suprafeţelor de pereţi: Pentru uniformizarea capacităţii de absorbţie a peretelui, se tratează suprafeţele cu grund de adâncime CEHALIN sau FALFIX. Neregularităţile suprafeţelor se corectează cu chit profesionist UNIKITT.
Pregătirea suprafeţelor metalice: După dezoxidarea şi degresarea prealabilă (grad de curăţire ST3), suprafeţele se grunduiesc anticoroziv..
Înainte de aplicare, se îndepărtează eventuala peliculă uscată de la suprafaţa produsului din ambalaj. Grundul se amestecă bine, apoi se diluează la consistenţa adecvată modului de aplicare. Se aplică cu pensula, cu rola sau prin pulverizare. Straturile succesive se pot aplica la intervale de cca. 8-12 ore (timp de uscare).
Se recomandă utilizarea grundului universal TRINAT de culoarea cea mai apropiată vopselei cu care se va executa vopsitoria. După uscare, suprafaţa grunduită se şlefuieşte cu uşurinţă. După desprăfuire, se poate trece la vopsirea cu emailuri TRINAT, TRINAT RAPID, sau TRIKOLOR.

 

Caracteristici calitative:

Diluabilitate: cu diluanţi pe bază de benzină (DILUANT SINTETIC TRILAK)
Rentabilitate: 8-12m2/kg, într-un strat (funcţie de calitatea suprafeţei şi modul de aplicare)
Termen de garanţie: 2 ani, în condiţii de depozitare la 5-25°C
Timp de uscare la 23°C: uscare parţială (până la neaderenţa prafului): 2 ore, uscare completă : 12 ore
Timp după care se poate vopsi la 23°C: 12 ore
Densitate la 23°C: 1,30-1,42 g/cm3
Conţinut de substanţe nevolatile: 65-73% (120 °C, 2 ore)
Structură: grund pe bază de răşini alchidice
Norme de prevenirea şi stingerea incendiului: grad II de inflamabilitate
PERICOL DE FOC ŞI EXPLOZIE !
Compoziţie: solvenţi, răşini sintetice, pigmenţi
Conţinut de substanţe toxice: white spirit: 150/200: 25-35%

 

Norme de securitate:

R10 Inflamabilitate redusă
R52 Dăunează organismelor apelor
S1/2 A se păstra în locuri inaccesibile copiilor, închise
S23 A nu se inspira vaporii care se produc în timpul lucrului
S24/25 A se evita contactul cu pielea şi cu ochii
S29 A nu se deversa în reţeaua de canalizare
S46 În cazul înghiţirii produsului se va consulta imediat medicul, cu prezentarea ambalajului sau a etichetei de pe ambalaj
S51 Utilizabil numai în spaţii bine aerisite