< INAPOI  

UNIKITT
CHIT DE CUŢIT PROFESIONIST

 

pentru lemn şi pereţi
cea mai rapidă uscare
şlefuire uşoară
chit ecologic, uşor de şlefuit, pentru lemn şi pereţi

Domeniu de utilizare:
Se utilizează pentru rectificarea neregularităţilor superficiale ale suprafeţelor interioare şi exterioare din lemn sau perete. Se aplică uşor, se usucă foarte repede, asigură o suprafaţă frumoasă, albă. Nu fisurează nici la grosimi relativ mari (de cca. 1 mm) ale stratului de aplicare.

Sortiment:
Chit de culoare albă, mată. Se comercializează în ambalaje de 0.5 şi 2 litri, respectiv în găleţi din material plastic de 15 kg.

Mod de întrebuinţare:
Înainte de chituire se recomandă impregnarea suprafeţelor din lemn cu soluţii de protecţie preventivă  PROLUX PROT sau cu LIGNOLIT. Capacitatea de absorbţie rămasă se reduce prin impregnarea cu ULEI DE IN TRILAK sau GRUND PENTRU LEMN TRILAK. În cazul suprafeţelor vechi de perete se recomană impregnarea cu grund de adâncime CEHALIN sau cu HERA SUPERFIX.
Produsul se comercializează gata preparat, astfel nu este necesară diluarea lui. Se aplică cu ajutorul gletuitorului manual sau cuţitului de chituit. Pentru evitarea formării contracţiilor şi fisurării peliculei se recomandă chituirea într-un singur strat de max. 1 mm grosime. Chituirea neregularităţilor mai mari se realizează prin aplicarea mai multor straturi, între straturi păstrându-se timpii necesari pentru uscare de cca. 1-2 ore. Suprafaţa chituită se poate şlefui după 1 oră de la aplicare. Suprafeţele chituite cu UNIKITT se pot vopsi atât cu vopsele pe bază de dispersii apoase, cât şi cu emailuri şi vopsele sintetice (de exemplu HERA, MERKUR, TRINAT, TRINAT AQUA, TRIKOLOR).
După întrebuinţare, uneltele, respectiv petele se spală imediat cu apă, deoarece chitul  uscat se poate îndepărta numai cu diluanţi agresivi (de exemplu nitrodiluant). Suprafaţa chitului rămas în ambalaj se netezeşte, se acoperă cu folie şi se închide cu grijă vasul. Înainte de reîntrebuinţare, pelicula întărită formată la suprafaţa chitului trebuie îndepărtată.

 

Caracteristici calitative:

Diluabilitate: la nevoie, cu max. 3% apă
Rentabilitate: 1,0 m2/kg, respectiv 2 m2/l, pentru strat de 0,5 mm grosime
Termen de garanţie: 2 ani, în condiţii de depozitare la 5-25°C
PERICOL DE ÎNGHEŢ !
Timp de uscare la 23°C: 2 ore (pentru strat de 0,5 mm grosime)
Timp după care se poate vopsi la 23°C: 2 ore (pentru strat de 0,5 mm grosime)
Densitate la 23°C: 1,90- 2,10 g/cm3
Conţinut de substanţe nevolatile: min. 73% (120 °C, 2 ore)
Rezistenţa la difuzia vaporilor: 8,26 x 103 m2hPa/kg (510 µm)
Compoziţie: materiale de umplutură, liant pe bază de dispersii, apă
Conţinut de substanţe toxice: etilen-glicol: 0-1%, etilen-diglicol: 0-1%
Norme de prevenirea şi stingerea incendiului: grad IV de inflamabilitate
INFLAMABILITATE MODERATĂ !

 

Norme de securitate:

S2 A se păstra în locuri inaccesibile copiilor