< INAPOI  

VOPSEA PENTRU BETON TRILAK
VOPSEA PENTRU BETON

 

decorativă
utilizabilă şi pentru suprafeţe circulabile
vopsea pe bază de dispersie apoasă, pentru suprafeţe interioare şi exterioare din beton,
rezistentă la uzură, uleiuri , apă şi chimicale

 

Domeniu de utilizare:
Se utilizează pentru vopsirea suprafeţelor interioare din beton, cu umiditate relativă max. 75% (de exemplu scări, pardoseli, terenuri sportive), respectiv a celor exterioare (spaţii de locuit sau industriale cu grad redus de agresivitate). În cazul mediului industrial, nu se recomandă utilizarea la vopsirea suprafeţelor din beton expuse circulaţiei cu mijloace auto şi utilaje. Se poate utiliza şi la vopsirea suprafeţelor interioare şi exterioare din lemn (garduri, mobilier de grădină, pardoseli, lambriuri, etc.), respectiv a suprafeţelor metalice grunduite anticoroziv. Se usucă foarte repede. Pelicula obţinută are capacitate mare de acoperire, este estetică şi uşor de curăţat.

Sortiment:
Vopsea în culorile paletarului propriu (alb, gri, crem, verde, roşcat, ocru, maro şi negru), cu luciu de mătase. Se comercializează în găleţi din material  plastic de 2, 4 şi 16 litri

Mod de întrebuinţare:
Suprafaţa de beton ce urmează a fi vopsită trebuie să fie complet uscată (min. 28 de zile de la turnare, cu conţinut maxim de 3% apă), de clasă min. C16, cu aspect compact, fără segregări sau alte degradări de suprafaţă. Suprafaţa se desprăfuieşte, se degresează, se înlătură eventualele straturi vechi de vopsea şi se impregnează cu grund de adâncime  FALFIX, aplicat cu pensula sau rola. Impregnarea are rolul de a micşora capacitatea de absorbţie a suprafeţei poroase din beton, favorizând totodată aderenţa vopselei la suprafaţă. După uscarea impregnantului, vopseaua se aplică cu pensula, rola sau prin pulverizare, în două straturi. Nu se recomandă aplicarea vopselei pe suprafeţe a căror aderenţă nu este corespunzătoare (suprafeţe degradate, prăfuite).
În cazul în care, după turnarea betonului, s-a format un strat de praf din laptele de ciment ieşit la suprafaţă, acesta se va îndepărta fie prin şlefuire şi desprăfuire, fie prin tratarea cu soluţie de acid clorhidric şi apă, în proporţie de 1:5. În acest ultim caz, după tratarea suprafeţei, soluţia se va îndepărta de pe suprafaţa de beton în timp cât mai scurt, cu jet de apă abundent, după care suprafaţa se va lăsa să se usuce, urmând ca după uscare să se aplice vopseaua. Vopseaua se poate aplica numai la temperaturi ale aerului şi suprafeţei de min. +5ºC.
Suprafeţele exterioare din lemn se impregnează înainte de vopsire cu soluţie de protecţie LIGNOPROT sau LIGNOLIT, după care pentru închiderea porilor de suprafaţă se va grundui cu GRUND PENTRU LEMN TRILAK sau ULEI DE IN SICATIVAT TRILAK. Suprafeţele interioare din lemn se impregnează înainte de vopsire cu GRUND PENTRU LEMN TRILAK.
Suprafeţele din oţel se pot vopsi  după ce în prealabil au fost curăţate de rugină, degresate şi grunduite anticoroziv, iar cele din metale uşoare grunduite cu WASH PRIMER.

Caracteristici calitative:

Diluabilitate: la nevoie cu max. 10-15% apă
Rentabilitate: 6-8 m2/l, într-un strat
Consum specific: 0,12-0,16 l/m2, într-un strat
Termen de garanţie: 2 ani, în condiţii de depozitare la 5-25°C
Timp de uscare la 23°C: 2 ore
Timp de reaplicare la 23°C: după min. 2 ore
Densitate la 23°C: 1,2-1,3 g/cm3
Conţinut de substanţe nevolatile: min. 42,7%
Structura: vopsea pentru beton pe bază de dispersie apoasă
Norme de prevenirea şi stingerea incendiului: grad IV de inflamabilitate
Compoziţie: liant pe bază de dispersii, pigmenţi, apă, material de umplutură
Conţinut de substanţe toxice: propilen-glicol-n-butilen-eter: 1-3%

 

Norme de securitate:

S2 A se păstra în locuri inaccesibile copiilor
S23 A nu se inspira vaporii care se produc în timpul lucrului
S24/25 A se evita contactul cu pielea şi cu ochii